Francesc Miralles defensa un Consell de Mallorca “amb el mateix grau de decisió que el de Menorca i Eivissa”

Francesc Miralles defensa un Consell de Mallorca “amb el mateix grau de decisió que el de Menorca i Eivissa”

El candidat del PSIB-PSOE a la presidència del Consell de Mallorca, Francesc AO Santa Eugènia 15-01-15Miralles, continua la seva ronda de visites per tots els municipis de l’illa. En aquesta ocasió, ha participat en una Assemblea Oberta a Santa Eugènia on ha escoltat les preocupacions dels veïnats i veïnades i ha contestat a les preguntes que aquests li han formulat.

Durant la trobada, Miralles ha defensat un Consell de Mallorca “amb el mateix grau de decisió que el de Menorca i Eivissa”, amb la qual cosa cal, segons el candidat socialista, “transferir més competències del Govern cap al Consell”.

En aquest sentit, Francesc Miralles ha insistit en què el PSIB-PSOE “no demana experiments” sinó “convertir el Consell de Mallorca en allò que ens vàrem proposar que fos: el vertader govern de Mallorca”.

A més a més, el candidat socialista ha defensat una nova manera de fer política basada en el diàleg, el consens i arreglar els problemes de les persones. Tot això, en contraposició a la política del PP “de tancar-se als despatxos i ordenar només pel fet de tenir majoria absoluta”, ha criticat Miralles.

Pel que fa a l’Assemblea Oberta, el candidat socialista al Consell de Mallorca ha explicat que “hem encetat la dinàmica d’anar poble per poble perquè el futur d’aquesta illa l’han de decidir els ciutadans i ciutadanes”.

Miralles ha estat acompanyat pel que serà el candidat socialista a la batlia de Santa Eugènia, Pep Lluís Urraca, qui també assumirà el càrrec de portaveu del Grup Municipal Socialista pel que queda de legislatura. Urraca ha destacat que “el més important d’aquesta trobada és que les idees que ens enduim i que en bona part passaran a formar part del programa electoral venen dels veïnats i veïnades del poble”.

Els i les assistents han manifestat preocupacions per la manca d’un servei sanitari eficient, la manca d’espais públics o la necessitat de millorar la connectivitat del transport públic amb Palma. Per aquestes i altres qüestions, s’han proposat solucions que ara seran debatudes i algunes d’elles incorporades al programa electoral socialista.

A l’Assemblea Oberta dels Socialistes de Santa Eugènia també han participat la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Sílvia Cano i el conseller socialista Miquel Àngel Coll. El programa electoral continua obert a les xarxes socials sota el hastag #TufasMallorca i a la plana web www.convenciomunicipal.conferenciapsib2015.org.