El programa dels Socialistes de Mallorca es centrarà en l’impuls dels serveis públics municipals, la participació ciutadana i la defensa del món local

El programa dels Socialistes de Mallorca es centrarà en l’impuls dels serveis públics municipals, la participació ciutadana i la defensa del món local

Els Socialistes de Mallorca celebraran el 21 de febrer la II Convenció Municipal, de la que sortiran les línies pels programes electorals municipals i insular.Sílvia Cano i Juan Recasens

Precisament, la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Sílvia Cano, ha avançat que el programa socialista es centrarà “en la defensa dels serveis públics municipals, la participació ciutadana i la radicalitat democràtica i la defensa del món local tan durament atacat pel PP”.

La Convenció Municipal serà el resultat de les propostes ciutadanes que s’han recollit en les més de 30 assemblees obertes que s’han celebrat arreu de tota l’illa, i de les aportacions d’entitats i associacions, que començaran la propera setmana amb una jornada de participació ciutadana sobre cultura i joventut, a més d’una trobada amb entitats feministes. “Els ciutadans i ciutadanes ens reclamen solucions molt concretes a problemes quotidians que tenen al seu municipi i en això estam fent feina”, ha explicat Cano.

De totes aquestes aportacions, sortirà un document marc que es debatrà i s’esmenarà a la Convenció Municipal del 21 de febrer. “Per primera vegada participaran 121 persones alienes al Partit Socialista amb veu i vot sobre el document definitiu, que seran referents socials progressistes als municipis de Mallorca”, ha detallat Sílvia Cano. A més a més, la secretària general de la FSM ha concretat que participaran 210 delegats, militants amb veu i vot, 121 observadors, militants amb veu i sense vot, a més d’aquests altres 121 referents socials. “És una delegació que es triarà les properes dues setmanes en les més de 40 assemblees que hi ha convocades a les Agrupacions Locals de Mallorca”.

“És un procés resultat de l’escolta dels veïnats i veïnades dels pobles i part del camí d’obertura que va iniciar el PSIB-PSOE amb l’elecció dels principals candidats amb primàries”, ha posat en valor Sílvia Cano.

A tot això, Cano ha afegit que “l’època de confeccionar els programes electorals a porta tancada dins els despatxos s’ha acabat malgrat el PP no s’hagi adonat”, i ha criticat que “el Partit Popular pot reutilitzar el programa electoral de 2011, que està intacte perquè no han complit cap de les seves promeses”.

Finalment, Sílvia Cano ha anunciat que els Socialistes de Mallorca llancen una campanya a les xarxes socials per animar a la ciutadania a què participi en els processos de participació engegats pel PSIB-PSOE, i que es centrarà en la difusió d’un vídeo que es pot veure en aquest enllaç: http://youtu.be/okJ1iKQabsg.

“Aquest procés és el principi del canvi, i volem que la ciutadania es sumi al canvi segur que representam i pel qual queden menys de 150 dies”, ha conclòs la secretària general dels Socialistes de Mallorca, acompanyada del coordinador de la Convenció Municipal, Juan Recasens.